2,4 miljoen subsidie voor ontwikkeling Virtual Reality in revalidatie

Een nieuw Europees consortium, onder leiding van de Sint Maartenskliniek, ontvangt € 2,4 miljoen voor de ontwikkeling van Virtual Reality (VR) toepassingen in revalidatietrajecten. Het Interreg North-West Europe programma honoreerde daarvoor het zogenoemde VR4REHAB project. Dit project zal de komende drie jaar bedrijven, universiteiten en revalidatieklinieken bij elkaar brengen om VR-toepassingen te ontwikkelen en onderzoeken, die revalidatiebehandelingen verbeteren en het herstelproces versnellen.
2,4 miljoen subsidie voor ontwikkeling Virtual Reality in revalidatie

Virtual Reality (VR) groeit wereldwijd in rap tempo. Binnen de gezondheidszorg, en vooral binnen de revalidatie, staat VR nog in de kinderschoenen. De Sint Maartenskliniek is al ruim 80 jaar gespecialiseerd in de behandeling van klachten op het gebied van houding en beweging, met onder andere een eigen revalidatie-afdeling. De kliniek heeft de afgelopen jaren al ervaring opgedaan met VR in de vorm van de GRAIL loopsimulator. De kliniek wil nu via een Europees consortium, samen met partners uit de industrie, universiteiten en revalidatieklinieken, nieuwe VR-toepassingen ontwikkelen die patiënten verder in beweging kunnen brengen.

Het consortium bestaat uit:

  • Sint Maartenskliniek (NL)
  • European Association of Virtual Reality and Augmented Reality (BE)
  • St. Mauritius Therapieklinik (BE)
  • Teesside University (UK)
  • Royal Free London NHS Trust (UK)
  • Université de Lille 1 – Sciences et Technologies (FR)
  • Games for Health Europe (NL)

De leden van het consortium leveren naast een inhoudelijke, ook een financiële bijdrage waarmee het VR4REHAB project de komende drie jaar beschikt over ruim 4 miljoen euro.

 

(Bron: Medical Facts)



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest