Agenda

Agenda

 

MiddagSymposium Positieve leefstijlverandering

Datum:24 mei, 2018
Locatie:Bildung.city, Amsterdam-Duivendrecht
Website:http://www.240518.logacom.nl/
Beschrijving:Ook in het sociale domein en de ggz hebben professionals steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl van hun cliënten. Immers; een positieve leefstijlverandering levert mensen veel op: gezondheid, energie en vitaliteit. Dit kan een belangrijke basis bieden voor participatie en herstel.

Toch is het begeleiden en ondersteunen van cliënten richting een positieve leefstijlverandering vaak veel lastiger dan het lijkt. En staat u voor een flink aantal uitdagingen. Niet alleen is het belangrijk dat een cliënt gemotiveerd wordt, maar hij/zij moet ook echt zelf tot gedragsverandering overgaan. Naast de negatieve invloeden die een omgeving kan bieden (denk aan verleiding), is ook het voorkomen van terugval een punt van aandacht.

Deze middag vertelt u hier meer over. Niet in de laatste plaats is er aandacht voor het nieuwe toverwoord nudging. Hier gaat het om het beïnvloeden van iemands gedragskeuze en dit een duwtje in de goede richting te geven. Ook de BRAVO-leefstijlgedragingen (Bewegen, Roken, Alcohol, Voedingsconsumptie en Ontspanning) worden deze middag kort belicht.Tot slot leert u hoe u als professionals nudging kunt toepassen en ontwerpen.

Doelgroep:
Gezondheidsprofessionals in zorg en welzijn (waaronder hulpverleners ggz, welzijn, zorg, in wijkteams, praktijkondersteuners huisarts, leefstijlcoaches, diëtisten, paramedici, trainers, psychologen etc.)


« Ga terug


Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest