Agenda

Agenda

 

Kenniscongres Stoornissen

Datum:11 december, 2018
Locatie:Reehorst, Ede
Website:http://www.kenniscongres.nl/
Beschrijving:Het Kenniscongres Stoornissen, dat voor de zevende keer plaatsvindt, werkt vanuit het idee dat het begrip ‘normaal’ veel breder is dan in het dagelijkse professionele leven van diagnostici, behandelaars, sociaal werkers of onderwijzers wordt gehanteerd. Het doel van het congres is u een kennisupdate te geven, kennis te laten maken met mooie initiatieven en goedwerkende methoden en om u aan het denken te zetten over verschillende invalshoeken en visies.

Het programma van deze dag bestaat uit drie lezingen van inspirerende sprekers. Erik Jongman neemt u mee in zijn lezing over de echtheid van de hulpverlener, waarin verder wordt gekeken in de werkrelatie tussen de jongeren en hun hulpverlener dan de gerichtheid op diagnoses en protocollen.
Rianne Klaassen vertelt u over @ease, het eerste HEADSPACE-centrum van Nederland. Eén van de doelstellingen van Headspace is om psychische problemen sneller te herkennen en proberen op te lossen. @ease is een laagdrempelige voorziening voor jongeren met (psychische) problemen.
Trudy Dehue gaat uitgebreid in op de vraag “Stel, het wordt normaal om af te wijken?”. Daarbij staat ze stil bij de term reïficeren, ook wel het verdinglijken van definities, wat de spil is van het proces waarin steeds meer diagnoses gesteld worden. Het congres staat onder deskundige leiding van dagvoorzitter Harriet Hofstede.



« Ga terug


Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest