BLOG: Het gescheurde tientje

Bert Baas is longarts en coach / supervisor voor medici. Voor GZNDHDSZRG blogt hij over voorvallen die hij in zijn medische carrière meemaakte. Daarnaast schrijft hij ook over bijzondere momenten. Kleine gebeurtenissen op een dag die hij als een foto van woorden wilt vasthouden en met anderen delen. Hij gebruikt daarvoor zijn telefoon als een e-schrijfblokje. Daarom noemt hij dit zijn ‘ telefoonverhaaltjes ‘
BLOG: Het gescheurde tientje

 

Het is op die maandag morgen al druk bij de HEMA. Een wat onverzorgde man bestelt een broodje met de bekende worst erop. Gulzig neemt hij alvast een paar happen om pas daarna te betalen. Hij legt een gescheurd briefje van tien op de balie. Onze worstverkoopster weigert dit kapotte bankbiljet.  ‘Ik heb anders dit briefje hier zaterdag van jullie zelf gekregen, hóór’,  beweert hij, rustig verder kauwend. De discussie die daarop volgt, leidt niet tot een oplossing. De spanning loopt verder op, evenals de rij wachtenden. Bij het voorstel om de chef erbij te halen stopt hij het laatste restje worst in zijn mond, grijpt het tientje en loopt weg. ‘Ik los het zelf wel op,’  roept hij nog. Ontdaan kijkt de dame mij aan: ‘hij heeft de worst nog niet betaald,’  brengt ze uit. Een beetje ongemakkelijk glimlach ik naar haar. ‘Ik vind het heel knap dat U zo rustig bent gebleven,’ zei ik, in de hoop dat dit haar wat zou troosten.

Bert Baas is longarts en coach / supervisor voor medici.
HIER vindt u meer informatie over onze bloggers.
Rechtstreeks contact opnemen met de auteur kan HIER.
(Werkt dit niet, dan is uw mailprogramma hier niet voor ingesteld. Dan kunt u hieronder met het formulier een reactie achterlaten.)Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy