Burgers doen het zelf!

Inwoners van het Brabantse dorp Hoogeloon willen graag in hun dorp blijven wonen, het liefst tot hun dood. Ze richten in 2005 de eerste zorgcoöperatie van Nederland op. De ontdekkingstocht van de inwoners maakt duidelijk dat overheid en instellingen ‘ver weg’ van de burger staan.
Burgers doen het zelf!

In de loop van de tijd wordt duidelijk dat deze anders denken. Voor hen is wonen het allerbelangrijkste, daarna komt welzijn en dan pas zorg. 

Vanaf 2001 tot op heden bemoeien de inwoners van Hoogeloon zich met de woningbouw, het welzijnsaanbod en de zorgverlening in het dorp. Het resultaat is een integraal pakket van diensten en zorgverlening tot en met eigen thuiszorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie. 

Ad en Freya Pijnenborg beschrijven in Burgers doen het zelf! hoe inwoners het zelf doen. Ze creëren een zelfredzame gemeenschap waar iedereen aan mee mag doen. Hoogeloon zorgt weer voor elkaar!
Meer informatie over dit boek is te vinden op de website van Uitgeverij SWP.

Tevens vindt 24 april 2018 in de Reehorst te Ede het Zorgcoöperatiecongres plaats. Tijdens dit congres staat een zorgvuldige selectie van vijf sprekers uitgebreid stil bij de burgerinitiatieven in de ouderenzorg en zorgcoöperaties en zullen zij deze van alle kanten belichten. Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op http://www.zorgcooperatiecongres.nl/

 Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy