Crista van Geest wint prijs voor verbetering infectiepreventie

De opdracht: “Wie bedenkt díe oplossing die een belangrijke bijdrage levert aan de preventie van zorginfecties?” De jury van de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) en het publiek zijn het er over eens: Crista van Geest, deskundige infectiepreventie, is die persoon.
Crista van Geest wint prijs voor verbetering infectiepreventie

 

Onjuist gebruik van blaaskatheters is een al lang bestaand probleem. Crista startte een project om met behulp de huidige ICT-mogelijkheden en een multidisciplinaire aanpak het gebruik van blaaskatheters te monitoren en bij te sturen. Zij won daarmee de Hygieia award 2017.

De risico's en complicaties bij het gebruik van een blaaskatheter via de plasbuis bij patiënten (Catheter à Demeure of CAD) worden vaak onderschat. Bij lang gebruik van de CAD neemt de kans op een urineweginfectie toe. Het is dus belangrijk de CAD zo kort mogelijk en alleen bij de juiste indicatie te gebruiken.

Naast het herzien van bestaande protocollen, het ontwikkelen van een scholing en audit, ontwikkelde Crista een slimme manier om het gebruik van de CAD bij te houden in het elektronisch patiëntendossier (EPD). Door dagelijks te beoordelen of de CAD nog nodig is, wordt onnodig lang CAD gebruik teruggedrongen. Naar homepageRelevante categorieën:


Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy