Een op de vijf Nederlanders stelt medische hulp uit vanwege geldtekort

Meer dan twintig procent van de Nederlanders heeft weleens medische hulp uitgesteld omdat ze er op dat moment geen geld voor hadden. Dit blijkt uit onderzoek van kortingswebsite Acties.nl naar zorgkosten, gehouden onder 1.107 Nederlanders. Ook blijkt 15 procent ten minste één keer zijn medicijnen niet te hebben opgehaald vanwege geldgebrek.
Een op de vijf Nederlanders stelt medische hulp uit vanwege geldtekort

“De cijfers laten zien dat een aanzienlijk gedeelte van de Nederlanders problemen ondervindt met het betalen van de ziektekosten”, aldus Vince Franke van Acties.nl. “Ondanks dat zorgverzekeraar DSW deze week bekendmaakte dat zij volgend jaar een lagere premie en eigen risico rekenen, is er nog steeds sprake van een eigen risico dat niet drastisch lager is dan voorheen. Het lijkt erop dat een deel van de Nederlanders financieel helemaal geen ruimte heeft voor een eigen risico.”

Naast het uitstellen van medische hulp en het niet ophalen van medicatie bij de apotheek, heeft 20 procent van de Nederlanders weleens een voordeligere aanbieder gezocht voor een medische behandeling. “In veel branches schieten de vergelijkingssites als paddenstoelen uit de grond, maar in de zorgsector gebeurt dat nog veel minder”, aldus Franke. “Ga je bijvoorbeeld verder kijken naar een goedkopere optie als je huisarts je heeft doorverwezen naar een specifieke behandelaar? Mogelijk gebeurt dit vaker bij behandelaren waar je geen doorverwijzing voor nodig hebt.”

Naar onderzoek zorgkosten Acties.nl



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest