Essential Pharmaceuticals niet bereid om prijzen te verlagen

Essential Pharmaceuticals is niet bereid de prijzen van Camcolit, Norgalax, Calcitonine en Slow K te verlagen. In navolging van de KNMP heeft het ministerie van VWS daarop aangedrongen. Dat blijkt uit de beantwoording van de staatssecretaris van VWS op Kamervragen van de SP. Ook wil de fabrikant geen inzicht geven in de kostenopbouw van deze geneesmiddelen.
Essential Pharmaceuticals niet bereid om prijzen te verlagen

 

VWS stelt in de Kamerbrief dat niet het patiëntenbelang of innovatie voorop staat, maar de hoogst mogelijke winst leidend voor de fabrikant lijkt te zijn. De staatssecretaris heeft begrip voor de onwenselijke situatie voor patiënten en apothekers, maar ziet geen mogelijkheden om de ontstane bijbetaling te veranderen. Dit omdat de prijsverhoging tot boven de vergoedingslimiet in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) niet in strijd is met huidige wet- en regelgeving.

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen gaat in gesprek met haar leden, om ongewenste ontwikkelingen na het doorverkopen van medicijnen te voorkomen. Essential Pharmaceuticals is zelf geen lid.

[Bron: KNMP]



Naar homepage



Relevante categorieën:



Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest