Eurofins neemt Nederlandse diagnostische labs NMDL en LCPL over

Eurofins Scientific, een Europese specialist op het gebied van klinische diagnostiek, heeft het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) en het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL) overgenomen van Amsterdamse investeerder Plain Vanilla. Door de acquisitie versterkt Eurofins zijn positie op de Nederlandse markt voor klinische diagnostiek.
Eurofins neemt Nederlandse diagnostische labs NMDL en LCPL over

De overname van het NMDL-LCPL, de naam waaronder de twee laboratoria al langer samenwerken, volgt op de eerdere overname van het Belgische laboratorium Van Poucke, waarmee Eurofins zo’n 34 professionals en een omzet van ongeveer €5 miljoen toevoegde aan zijn Europese footprint. Met de toevoeging van NMDL-LCPL, zet Eurofins volgens CEO Gilles Martin nu een grote stap richting het betreden van de klinische diagnostiekmarkt van de Benelux.

Het Nederlands Moleculair Diagnostisch Laboratorium (NMDL) is een dienstverlenend laboratorium voor de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg, met een specialisatie in moleculaire virologie, moleculaire bacteriologie, en moleculaire pathologie en oncologie. Het personeel bestaat uit analisten en (medisch) moleculair biologen. In 2016, na een aanbestedingstraject, werd NMDL geselecteerd als één van de vijf screeningslaboratoria voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Een van de partners waarmee het laboratorium daarbij samenwerkt is het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL). Gezamenlijk bedienen de twee laboratoria ruim 900.000 vrouwen in het zuidelijke deel van de Randstad.

Het LPCL is een laboratorium actief in de eerstelijns gezondheidszorg dat huisartsen bedient op het gebied van (cervix) cytologie, histologie en moleculaire diagnostiek. Meer specifiek gaat dit om onderzoek naar baarmoederhalskanker, huidpathologie en opsporing van seksueel overdraagbare aandoeningen en infecties. Een belangrijk deel van de werkzaamheden van LCPL wordt uitgevoerd in het kader van het door de RIVM gecoördineerde bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Er wordt gewerkt met een klein team medewerkers bestaande uit ondersteunend personeel, secretarieel medewerkers, (laboratorium) analisten en pathologen/microbiologen.

 

(Bron: Consultancy.nl)



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest