In 2013 opgericht in 2017 failliet: De Zorgdrager

De kleine zorg-voorziening De Zorgdrager in Arnhem heeft faillissement aangevraagd onder meer doordat Menzis en VGZ niet langer de zorg financieren. De 18 personeelsleden hebben zich allemaal ziekgemeld. De circa 40 cli├źnten zijn elders ondergebracht.
In 2013 opgericht in 2017 failliet: De Zorgdrager

De beslissing van de ziektekostenverzekeraars lijkt een goede keus. De zorgdrager BV is een bedrijf dat na 2014 ook geen financiële jaarverslagen heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en is ook niet te vinden in het register van toegelaten instellingen. Klaarblijkelijk werd ook de huur van de panden al langere tijd niet meer betaald.

Daarnaast is het zorgelijk dat iedere particulier een zorgbedrijf kan oprichten om vervolgens de financiering met ziektekostenverzekeraars te regelen. In dit specifieke geval is de omschrijving van geboden zorg en doelgroep wel een hele lichte variant, waarbij in de uitsluitingscriteria eigenlijk alle indicaties weer teniet worden gedaan. Dan is het nog knap om 40 cliënten te hebben met 18 personeelsleden.

 

 

Tekst van de website Zorgdrager

De Zorgdrager ondersteunt jongvolwassenen met een licht verstandelijke handicap en beperkte sociaal-emotionele ontwikkeling die (ernstige) psychiatrische- en/of gedragsproblematiek vertonen. De Zorgdrager heeft ruime ervaring in het begeleiden van cliënten met een forensisch profiel. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd om cliënten te begeleiden die bekend zijn met ‘Loverboy’ problematiek, eer gerelateerd geweld, cliënten die zich in een afhankelijkheidspositie bevinden, ex-verslaafden, tienersmoeders en cliënten met Multi problematiek.

 

Uitsluitingscriteria
Uitsluitingscriteria cliënten
We vinden het erg belangrijk om de juiste zorg te leveren aan onze cliënten. Dit heeft tot gevolg dat wij zorgvragers die een specifieke zorgvraag hebben of een bepaald gedrag vertonen niet altijd de juiste zorg kunnen bieden. Om deze reden hanteren we transparante uitsluitingscriteria.
Uitgesloten zijn zorgvragers waarbij sprake is van:
• Risico op voortdurend sociaal of fysiek grensoverschrijdend gedrag;
• Florerende psychiatrische problematiek, zoals een acute psychose;
• Actuele overlastgevende verslavingsproblematiek, zoals aanhoudend onweerstaanbare zucht en verwervingscrimineel gedrag;
• Totale desoriëntatie in tijd, plaats en persoon;
• Zedenachtergrond;
• Zeer intensieve lichamelijke zorgvragen;
• Psychoses;
• Ernstige psychiatrische problematiek, die bijvoorbeeld een gesloten opname vereist.
• Ontbreken van Nederlandse status.Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy