Kabinet moet prioriteit geven aan zorgkosten en ouderenzorg

Nederlanders vinden dat het nieuwe kabinet als eerste met de zorg aan de slag moet. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat ieder kwartaal peilt hoe Nederlanders denken over het land. Dit melden diverse media vandaag.
Kabinet moet prioriteit geven aan zorgkosten en ouderenzorg

Een nieuw kabinet moet aan de slag met de hoge zorgkosten en ouderenzorg, maar ook met immigratiebeperking, verkleinen van inkomensverschillen en goed onderwijs. Dat is de conclusie uit het derde kwartaalbericht van 2017 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), waarin de sociaal-maatschappelijke opvattingen van Nederlanders en hun stemming wordt gemeten.

"45 procent van de ondervraagden zet de zorg met stip op één", zegt woordvoerder Josje den Ridder van het SCP. Vooral de hoge zorgkosten en de ouderenzorg worden als belangrijke onderwerpen gezien. "Voor ouderen moet je goed zorgen, maar is die zorg wel goed geregeld en vereenzaamt de oudere niet?" Bij de zorgkosten is het wel of niet verhogen van het eigen risico een onderwerp waar mensen zich druk om maken.

Ook immigratie, economie en het onderwijs zijn punten van aandacht. De regering moet volgens de ondervraagden het verschil tussen arm en rijk verkleinen. "Je ziet een verschuiving ten opzichte van het afgelopen jaar. Mensen maken zich minder druk over de economie van het land en meer over de inkomensverschillen", zegt Den Ridder.

Kwartaalrapportage SCP



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest