Kabinet moet prioriteit geven aan zorgkosten en ouderenzorg

Nederlanders vinden dat het nieuwe kabinet als eerste met de zorg aan de slag moet. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat ieder kwartaal peilt hoe Nederlanders denken over het land. Dit melden diverse media vandaag.
Kabinet moet prioriteit geven aan zorgkosten en ouderenzorg

Een nieuw kabinet moet aan de slag met de hoge zorgkosten en ouderenzorg, maar ook met immigratiebeperking, verkleinen van inkomensverschillen en goed onderwijs. Dat is de conclusie uit het derde kwartaalbericht van 2017 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), waarin de sociaal-maatschappelijke opvattingen van Nederlanders en hun stemming wordt gemeten.

"45 procent van de ondervraagden zet de zorg met stip op één", zegt woordvoerder Josje den Ridder van het SCP. Vooral de hoge zorgkosten en de ouderenzorg worden als belangrijke onderwerpen gezien. "Voor ouderen moet je goed zorgen, maar is die zorg wel goed geregeld en vereenzaamt de oudere niet?" Bij de zorgkosten is het wel of niet verhogen van het eigen risico een onderwerp waar mensen zich druk om maken.

Ook immigratie, economie en het onderwijs zijn punten van aandacht. De regering moet volgens de ondervraagden het verschil tussen arm en rijk verkleinen. "Je ziet een verschuiving ten opzichte van het afgelopen jaar. Mensen maken zich minder druk over de economie van het land en meer over de inkomensverschillen", zegt Den Ridder.

Kwartaalrapportage SCPNaar homepageReacties op dit artikel:


s danenberg
03 oktober 2017 - 15:56


Meer kijken naar financiële draagkracht en leefgewoonten van zorgvragers.
mensen met 24-uurszorg bekijken hoe hoog eigen bijdrage kan zijn, incl eigen vermogen.
Ik werk bij GGZ cliënten hebben tonnen op de bank waar de familie en of bewindvoerder goed past op afkalving van eigen vermogen.,


Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy