Nieuwe zorgdenktank: ‘(Ont)Regel de Zorg’ opgericht

Tijdens het Nationaal Debat Politieke Keuzes in de Zorg in Carré in januari 2017, georganiseerd door HRMO, Platform Nieuwe Zorg en VvAA, opperde Tweede Kamer-lid Kees van der Staaij de mogelijkheid van een schrapwet. Wetswijzigingen kosten echter veel tijd en lossen slechts een beperkt deel van het probleem op. Versnelling is nodig. Mede hierom zijn HRMO en VvAA een zorgbrede beweging gestart die primair gericht is op het terugdringen van de (onzinnige) administratie- en registratielast.
Nieuwe zorgdenktank:  ‘(Ont)Regel de Zorg’ opgericht

 

De denktank gaat die regels in kaart brengen. HRMO en VvAA zoeken voor de denktank tien jonge denkers en doeners: daadkrachtige, creatieve en enthousiaste kandidaten, die bijna of onlangs zijn afgestudeerd. Zij doen vier maanden lang onderzoek naar onzinnige administratie. Met als uitkomsten: inzicht in de huidige tijdsbesteding aan administratie, voorstellen om onzinnige regelgeving te schrappen en verbetervoorstellen met een positief effect op de patiëntenzorg.

Peter de Groof, huisarts en een van de initiatiefnemers van HRMO:“Het succes van de beweging is sterk afhankelijk van de bewustwording en betrokkenheid van de diverse beroepsgroepen. Zorgverleners moeten zelf een cruciale rol spelen bij het aanpakken van (onzinnige) regelgeving en het saneren van de eigen kwaliteits- en registratiesystemen. Vertrouwen geven en vertrouwen krijgen zijn beide een voorwaarde om nieuwe stappen te kunnen zetten. Die leiden tot een nieuwe denkwijze over kwaliteit, gebaseerd op een gezamenlijk moreel kompas van betere zorg en betere gezondheid.”

De tien talenten ontvangen een vergoeding voor hun inzet en worden begeleid door De Argumentenfabriek. Solliciteren voor deelname aan de denktank kan via de website van VvAA: .

[Ilustratie: Depositphoto]Naar homepageRelevante categorieën:


Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy