NIVEL publiceert bekwaamheidseisen robotchirurgie, elektrochirurgie en infuustechnologie

Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL heeft een lijst gemaakt met basiseisen waaraan medisch specialisten op het gebied van robotchirurgie, elektrochirurgie of infuustechnologie minimaal moeten voldoen qua kennis en kunde. Die lijst is kort geleden online gezet voor belangstellenden en betrokkenen.

In het ziekenhuis is er steeds meer aandacht voor het veilig gebruik van medische technologieën. Er komt meer onderwijs en zorgverleners moeten laten zien wat ze kunnen. Alles om ervoor te zorgen dat het veiliger wordt in het ziekenhuis. Samen met artsen, verpleegkundigen, operatieassistenten en klinisch fysici heeft het NIVEL een lijst gemaakt met de meeste belangrijke basiseisen om robotchirurgie, elektrochirurgie en infuustechnologie veilig te kunnen gebruiken.

Deze minimale bekwaamheidseisen kunnen worden gebruikt in de basisopleiding of als onderdeel van bij- en nascholingen voor de meer gevorderde zorgverlener. In dat geval kan de casuïstiek van de patiënt en de context van de situatie moeilijker worden gemaakt. De bekwaamheidseisen zijn algemeen opgesteld, zodat ze voor verschillende doelen en in verschillende omgevingen gebruikt kunnen worden. De eisen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als onderdeel om een scholingsplan in te richten of om een toets te ontwikkelen.

 

Bronbericht NIVEL en publicatiesNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy