Zorg op maat leveren waar en wanneer het de patiënt uitkomt

Producten en diensten die we online bestellen kunnen bijna overal en altijd worden geleverd. Onze verwachtingen daarover breiden zich steeds verder uit. Bijvoorbeeld naar de zorg: “Kan ik mijn bloed ook ‘s avonds laten prikken in plaats van overdag?” lijkt een logische vraag van een patiënt die overdag werkt. Of: “Die kijkoperatie, kunt u die ook in het weekend uitvoeren?” van iemand met een fulltime baan.
Zorg op maat leveren waar en wanneer het de patiënt uitkomt

Begrijpelijke wensen waar een zorgleverancier graag aan tegemoet zou komen. Helaas leidt het organiseren van de zorg en vooral de logistiek in de praktijk vaak tot hoofdbrekens. Om aan deze wensen tegemoet te komen, is het zaak de logistieke processen in de zorg goed te organiseren. De basisprincipes van ‘operations management’ kunnen daarbij van grote waarde zijn. Een patiënt wil immers goed en snel geholpen worden.

Steeds meer ziekenhuizen maken een speerpunt van hun integrale patiëntenlogistiek. De professionalisering hiervan vraagt om strategische, tactische en operationele keuzes. Met een dubbel doel: te waarborgen dat patiënten de gevraagde zorg op het juiste tijdstip ontvangen en dat betrokken zorgverleners hun werk op de juiste manier te kunnen uitvoeren.
De werkdruk in ziekenhuizen wordt vaak als hoog ervaren. Het voorkomen van pieken en dalen in het patiëntenaanbod kan een positieve invloed hebben op de ervaren werkdruk en daarmee op het welbevinden van patiënten.

Op vrijdag 21 september organiseert Logacom in samenwerking met een aantal experts op het gebied van patiëntenlogistiek een symposium waar zij hun wetenschappelijke kennis delen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zij zien welke ervaring zij hebben met het toepassen van deze kennis. Het symposium draagt bij aan een beter inzicht in de veranderende vraag van de patiënt en de manier waarop de logistieke processen in de zorg hierop afgestemd kunnen worden.

Programma
Het programma bestaat uit vier plenaire lezingen:
Mark Van Houdenhoven (voorzitter RvB Maartenskliniek, Nijmegen)
Paul Smits (Twijnstra en Gudde Interim management)
Kees Donkervoort (algemeen directeur KPN Health) en
prof.dr.ir. Erwin Hans (Hoogleraar Operations Management in de Zorg, CHOIR – Center for Healthcare Operations Improvement & Research, Universiteit Twente)

Inschrijven voor deze dag kan gemakkelijk online! Alle informatie vindt u op:

http://210918.logacom.nl/

 Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy