Personalia

Benoemingen en aanstellingen, promoties, demoties en verplaatsingen: wie zit nu waar? Tip de redactie.

Angela Maas ontvangt onderscheiding Officier in de Orde van Oranje NassauHoogleraar Cardiologie voor Vrouwen Angela Maas werd in het Radboudumc blij verrast met de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau door burgermeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen. Angela Maas is cardioloog, met speciale expertise op het gebied van cardiologie voor vrouwen. Zowel in Nederland als daarbuiten speelt zij hierin een vooraanstaande rol.
Lea Bouwmeester nieuwe directeur Nederlandse Diabetes FederatieLea Bouwmeester wordt per 1 juli de nieuwe directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie. Bouwmeester was tien jaar lang woordvoerder zorg voor de PvdA. Vorig jaar zomer liet ze al weten na de verkiezingen van maart 2017 niet te zullen terugkeren in de Tweede Kamer.
Judith de Jong benoemd tot bijzonder hoogleraar ’Zorgstelsel en SturingJudith de Jong, programmaleider bij het NIVEL, is met ingang van 1 mei benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Zorgstelsel en Sturing’ aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht. Zij zal onderzoek doen naar de inrichting en beleid van het zorgstelsel.
Michiel van Roozendaal voorzitter RvB Rivas ZorggroepMichiel C. J. van Roozendaal is begonnen als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep. Hij volgt Pieter de Kort op die vorig jaar afscheid nam in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Freek Roelofs treedt toe tot de hoofddirectie van VvAA GroepFreek Roelofs is benoemd tot lid van de hoofddirectie van VvAA Groep B.V. De 47-jarige Roelofs komt van Capgemini, waar hij sinds 2014 in diverse functies werkzaam was. Roelofs vormt samen met voorzitter Kees Brouwer de hoofddirectie van VvAA. Zijn benoeming is goedgekeurd door DNB.
Wietske Vrijland nieuw lid raad van bestuur Maasstad ZiekenhuisWietske Vrijland voegt zich als derde lid bij de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Sinds het aftreden van onze gewaardeerde bestuurder Anton Westerlaken in december 2016 bestaat de raad van bestuur op dit moment uit Peter Langenbach (voorzitter) en Johan Dorresteijn. Het aantreden van Wietske Vrijland maakt de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis weer voltallig.
Gerard van Berlo in Raad van Bestuur ETZGerard van Berlo stapt per september over naar het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ) in Tilburg/Waalwijk. Hij vormt daar samen met voorzitter Bart Berden en bestuurder Anita Wydoodt de Raad van Bestuur. Van Berlo maakt op dit moment nog deel uit van de raad van bestuur van Máxima Medisch Centrum in Eindhoven/Veldhoven. De nieuwe bestuurder volgt Loeks van der Veen op, die na ruim 36 jaar op 1 juli 2017 afscheid neemt van het ETZ.
Gynaecoloog dr. Helen Mertens nieuw lid RvB UMC+Dr. H.J.M.M (Helen) Mertens wordt per 1 maart 2017 benoemd tot lid Raad van Bestuur (RvB) van het azM/ Maastricht UMC+. Momenteel is zij als gynaecoloog en medisch manager van het Oncologisch Centrum verbonden aan Zuyderland Medisch Centrum.
Den Hollander nieuwe voorzitter RvB  TergooiIn de raad van bestuur van Tergooi zal per 1 mei een voorzitterswissel plaatsvinden. Ruurd Jan Roorda heeft besloten om het voorzitterschap neer te leggen en verder te gaan als lid van de Raad van Bestuur. Hij wil zo ruimte creëren om tot een herstel van verhoudingen te komen tussen de RvB en de medische staf. Het voorzitterschap wordt overgenomen door het lid van de raad van bestuur, Hans den Hollander.GZNDHDSZRG
VACATURES

Vacatures

POH somatiek
Huisartsenzorg
Kisman huisarts, Bussum
Bekijk vacature

Wijkverpleegkundige
Thuiszorg
Buurtzorg Nederland, in heel Nederland
Bekijk vacature

Fysiotherapeut
Particuliere Praktijk
Fysio-, Manuele Therapie Zwartemeer, Zwartemeer Klazienaveen
Bekijk vacature

Verpleegkundige
Ziekenhuis
Amphia, Breda
Bekijk vacature

Verpleegkundige
Ziekenhuis
Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Assen
Bekijk vacature

Fysiotherapeut
Fysiotherapie
Fysio Physics Fysiotherapie BV, Apeldoorn, Eibergen, Etten-Leur, Groningen, Leeuwa
Bekijk vacature

Verzorgende
Thuiszorg
B.a.B Zorg, Den Haag
Bekijk vacature


Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy