Saphir Zorg in Almelo verdacht van fraude met PGB-gelden

Zorginstelling Saphir Zorg - een sinds 2015 door Fatima Atili opgerichte multiculturele organisatie die zorg en begeleiding biedt bij mensen thuis - uit Almelo, met cli├źnten in Almelo, Enschede en Rijssen, wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten (PGB). De Sociale Recherche heeft naar aanleiding van signalen onderzoek verricht naar misbruik met zorggelden door deze instelling.

Uit dit onderzoek blijkt dat Saphir Zorg wel geld incasseerde van cliënten met een PGB, voor onder meer dagbesteding en ondersteuning bij het dagelijks functioneren. In de praktijk bleek dat deze zorg niet of nauwelijks werd geleverd, er valse facturen zijn opgemaakt en er geen juiste administratie is bijgehouden.

Aangehouden
In de afgelopen periode zijn de beide bestuurders van de zorginstelling Saphir Zorg aangehouden en verhoord. Zij hebben toegegeven dat het declareren van PGB-gelden niet in alle gevallen juist is verlopen, en dat er niet altijd goede kwalitatieve zorg is verleend.

Terugvordering
De gemeente Almelo gaat de PGB-gelden over 2016, met een gezamenlijke waarde van 375.000 euro, bij de verdachten terugvorderen. Tegen de beide verdachten wordt door de SRT proces-verbaal opgemaakt vanwege valsheid in geschrifte. Cliënten van Saphir Zorg zijn inmiddels geïnformeerd over het feit dat zij geen zorg meer kunnen ontvangen deze zorginstelling. In overleg wordt met hen een passende oplossing gezocht.

Het is niet de eerste keer dat er problemen rond Saphir zijn gerezen: in 2016 werd een conflict uitgevochten met een andere regionale aanbieder (Bron). Naast deze zorginstelling exploiteert de eigenaresse sinds 2012 in Enschede een Hammam. Ook zorg, maar dan anders.

 

 

 

Bron: TubantiaNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy