Van Rijn: miljarden voor verpleeghuizen echt nodig

De extra miljarden die de komende tijd in verpleeghuiszorg worden gestoken zijn wel degelijk nodig, vindt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). Dit meldt De Telegraaf.
Van Rijn: miljarden voor verpleeghuizen echt nodig

Van Rijn wijst erop dat het leeuwendeel van de bewoners over de verzorging wel tevreden is, maar dat velen persoonlijke aandacht missen. Er is daarom meer personeel nodig om aandacht en gezelligheid te brengen en dingen met bewoners te ondernemen, vindt de staatssecretaris. Ook is het extra geld nodig om de zorg voor de steeds grotere groep zeer hulpbehoevende bewoners te kunnen opbrengen.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bleek dat veel bewoners van verpleeghuizen behoefte hebben aan meer persoonlijke aandacht en een vertrouwensband met het verzorgend personeel. Over de kwaliteit van de verzorging zijn acht van de tien bewoners wél te spreken. Ze vinden dat ze met respect behandeld worden, ook al gebeurt die (lichamelijke) verzorging vaak nogal gehaast.

Van Rijn is blij met het rapport. Er is volgens hem veel aandacht voor wat er niet goed gaat, maar dat doet weleens vergeten dat „mensen over het algemeen best tevreden zijn.”

Bericht Telegraaf

Kerncijfers SCP-rapportNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy