Vilans publiceert online inspiratiebundel voor wijkverpleegkundigen

Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg, heeft een online brochure gemaakt voor wijkverpleegkundigen ter inspiratie en ondersteuning van hun nieuwe rol.
Vilans publiceert online inspiratiebundel voor wijkverpleegkundigen

De wijkverpleegkundige is terug van weggeweest en profileert zich als de verbindende schakel in de buurt tussen Ziekte en Zorg (ZZ), Gezondheid en Gedrag (GG) en Mens en Maatschappij (MM). Hij of zij werkt samen met de huisarts en het ziekenhuis, maar kent ook het netwerk van zorg en welzijn in de wijk. Volgens Vilans vraagt een nieuwe invulling van de rol van de wijkverpleegkundige om nieuwe kennis en voorbeelden, maar ook om het benutten van kennis die er al is. 

Deze nieuwe online inspiratiebundel biedt inhoudelijke ondersteuning, handvatten en inspiratie op vier voor de transitie relevante thema's:

  • collectieve preventie 
  • wijkgericht werken
  • ondersteunen van zelfmanagement
  • samenwerken met andere partijen

Het doel van de bundel is om wijkverpleegkundigen te inspireren en te prikkelen om zelf aan de slag te gaan met één of meerdere thema's. De kennis wordt daarom aangeboden in een aantrekkelijk jasje met veel ruimte voor tools en voorbeelden uit de praktijk. 

[Foto: Bigstock]



Naar homepage



Relevante categorieën:



Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest