Nu echt stoppen met snacken | Leer je lekkere trek te weerstaan

Nu écht stoppen met snacken!? Drie op de vier volwassen Nederlanders wil dit, maar de meesten lukt het niet de ‘craving’ te weerstaan. Wilskracht legt het op den duur altijd af tegen de sterke innerlijke drijfveer om toch die reep chocola karamel-zeezout, dat ijsje of die chips te eten.
Nu echt stoppen met snacken | Leer je lekkere trek te weerstaan

Carien Karsten laat zien hoe je dit gedrag wel kunt veranderen. Wil je namelijk niet meer in de verleiding komen om meer te eten dan nodig is, dan moet je het emotionele systeem veranderen dat hieraan ten grondslag ligt. Ze maakt duidelijk hoe de biologie en psychologie van je beloningssysteem werkt en welke technieken je kunt toepassen om negatieve eetpatronen te doorbreken. Het zijn snelwerkende psychologische technieken uit mindfulness, EMDR, de Flash-techniek, Woosh en cognitieve gedragstherapie. Hiermee kun je binnen vijftien minuten van je gevoel van ‘craving’ afkomen.

Stoppen met snacken is een zelfhulpboek voor iedereen die zijn of haar eetgedrag onder controle wil krijgen en een gids voor diëtisten, psychologen, voedingscoaches en therapeuten die anderen bij hun eetproblemen willen begeleiden.

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft trainingen over preventie van stress en burn-out. 

Bestel het boek hier!Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest