Trauma en persoonlijkheidsproblematiek

Trauma en persoonlijkheidsproblematiek zijn in de literatuur en in behandelvormen veelal gescheiden gebieden. Er zijn veel aanwijzingen dat aan bijna alle persoonlijkheidsstoornissen vroegkinderlijke traumatisering ten grondslag ligt. Bij de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek zou het dan ook logischer zijn om naast het versterken van een functionele coping, ook de onderliggende vroegkinderlijke traumatisering te bewerken door middel van traumaverwerking. Immers die vroegkinderlijke traumatisering veroorzaakt de disfunctionele coping en de herinneringen daaraan houden die coping in stand.
Trauma en persoonlijkheidsproblematiek

Drs. Martijn Stöfsel behandelt dit thema in zijn plenaire bijdrge tijdens het jaarlijkse traumacongres  op 2 juni aanstaande.

 

In deze plenaire inleiding wordt kort een overzicht gegeven van de literatuur, waarin het verband tussen trauma en persoonlijkheidsproblematiek wordt gelegd. Vervolgens wordt middels een plenaire demonstratie dit verband gedemonstreerd.
Tenslotte wordt het model van de interventiecirkel gepresenteerd, dat geeft een overzicht over de in te zetten behandelinterventies bij complexe problematiek.

Leerdoelen bij deze lezing:
Deelnemer krijgt

  • Inzicht in het onderscheid tussen (complex) trauma en persoonlijkheidsproblematiek, plus de relevantie daarvan voor diagnostiek en de behandeling.
  • Kennis over en toepassing van de interventiecirkel.
  • Inzicht in wanneer welke verwerkingstechniek geïndiceerd is.

 

Informatie over programma en inschrijven via de websiteNaar homepageReacties op dit artikel:


juan
18 maart 2020 - 11:03


please let not forget this fast spreading virus , Most people do not know where to get the Anti coronavirus face mask , i got mine from Sungo ltd ,text them on whatsapp to buy +77719686388 , they sell at cheap and affordable price , Thank me later


Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy