Bestuurder Maasstad Ziekenhuis Anton Westerlaken overleden

Op 62-jarige leeftijd is Anton Westerlaken overleden. Westerlaken was van januari 2012 tot juni 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Vanwege zijn ziekte had hij het voorzitterschap al eerder neergelegd. Daarna bleef hij lid van de raad van bestuur.
Bestuurder Maasstad Ziekenhuis Anton Westerlaken overleden

 

Voorheen heeft Westerlaken diverse bestuurlijke functies gehad. Zijn loopbaan werd gekenmerkt door maatschappelijke functies bij de politie Rotterdam, CNV,  's Heeren Loo Zorggroep en het Erasmus Medisch Centrum. 

“Wij zijn allen bedroefd door het verlies van Anton”, laten Peter Langenbach en Johan Dorresteijn, Raad van Bestuur weten namens het ziekenhuis. “Anton heeft een grote bijdrage geleverd aan het Maasstad Ziekenhuis en zich vol overgave ingezet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze patiënten. Onder zijn leiding heeft het Maasstad Ziekenhuis een internationale accreditatie behaald (JCI) en is het ziekenhuis lid geworden van de topklinische ziekenhuizen (STZ).

Speciale waardering gaat uit naar zijn rol voor het Spijkenisse Medisch Centrum en de samenwerking in de regio. Voor zijn jarenlange inzet als voorzitter en lid raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis zijn wij hem veel dank verschuldigd. Wij verliezen in hem een uitstekende bestuurder maar ook een fijne collega en vriend. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.”

Er is HIER een digitaal condoleanceregister beschikbaar.



Naar homepage



Relevante categorieën:



Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest