De nieuwe minister van VWS: Hugo de Jonge

CDA-politicus Hugo de Jonge is door partijleider Sybrand Buma voorgedragen als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) belast met langdurige zorg. Tevens is hij een van de drie beoogde vice-premiers in het nieuwe kabinet. Dat is bevestigd door diverse bronnen op het Binnenhof.
De nieuwe minister van VWS: Hugo de Jonge

Hugo de Jonge (1977) is nu nog wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam. In deze functie begon hij in 2016 een discussie over (tijdelijke) verplichte anticonceptie voor vrouwen die niet in staat zijn tot verantwoord ouderschap, bijvoorbeeld omdat ze verslaafd zijn, psychische problemen hebben of dakloos zijn.

De Jonge heeft gestudeerd aan de Pabo, waarna hij een paar jaar leraar is geweest op een basisschool. In 2004 vertrok hij naar de Tweede Kamer om beleidsmedewerker te worden bij het CDA. Hij was vervolgens politiek assistent van twee ministers van Onderwijs en kortstondig voor premier Jan-Peter Balkenende. Hij was lid van het managementteam van de directie Voortgezet Onderwijs toen hij in 2010 wethouder in Rotterdam werd. Hij is lid van het algemeen bestuur van de GGD Rotterdam Rijnmond en voorzitter van de gemeenschappelijke regeling Jeugdhulp Rotterdam Rijnmond.

De CDA-politicus wordt één van de twee ministers op VWS. Onbekend is vooralsnog wie de andere bewindsman of –vrouw wordt. Wel heeft het ANP bevestigd gekregen dat er nog negen ministers worden voorgedragen. Vier van hen zijn lid van de VVD, onder wie Mark Rutte, die opnieuw premier wordt.

 



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest