Europees consortium ontvangt miljoenen subsidie voor onderzoek diabetes

Een Europees consortium onder leiding van het Radboud Universitair Medisch Centrum, heeft een Europese subsidie ontvangen van 26 miljoen euro voor onderzoek naar een hypoglykemie oftewel een te laag suikergehalte. Dit heeft het Radboudumc woensdag bekendgemaakt.
Europees consortium ontvangt miljoenen subsidie voor onderzoek diabetes

Patiënten met diabetes lopen namelijk niet alleen het risico op een te hoog, maar ook op een te laag suikergehalte, aldus het Radboudumc. Samen met andere kennisinstellingen, het bedrijfsleven en patiëntenorganisaties wordt de ‘hypo’ minutieus onderzocht om de gezondheidsrisico’s en ziektelast verder terug te dringen.

Het Hypo-RESOLVE consortium, onder leiding van de internisten Bastiaan de Galan en Cees Tack, heeft onlangs 26 miljoen euro van de Europese Commissie ontvangen voor een onderzoek dat de ziektelast en de gevolgen die samenhangen met hypoglykemie moet verminderen. Het onderzoeksproject Hypo-RESOLVE (Hypoglycemia – Redefining SOLutions for better liVEs) is toegekend in het kader van het Horizon 2020-IMI programma van de EU.

 

(bron: Blik op Nieuws)



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest