Gezond ouder worden: de Aletta Jacobs School of Public Health

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn samen een ‘netwerkorganisatie’ gestart voor initiatieven op het gebied van gezond ouder worden. Het officiële startschot voor deze Aletta Jacobs School of Public Health heeft op 15 maart plaatsgevonden.
Gezond ouder worden: de Aletta Jacobs School of Public Health

Het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit hebben een speerpunt gemaakt van ‘healthy ageing’, oftewel onderzoek naar hoe mensen gezonder ouder kunnen worden. Er wordt in het noorden van het land dan ook veel onderzoek gedaan naar gezond ouder worden, maar volgens de initiatiefnemers van de ‘school’ gebeurt dat nu nog te versnipperd. De Aletta Jacobs School moet daarom een overkoepelende loketfunctie krijgen waar vraag en aanbod bij elkaar komen.

“Denken door te doen; samen meer gezonde jaren!, is ons adagium”, zegt wetenschappelijk directeur dr. Jochen Mierau. “Het is onze gezamenlijke droom om door krachten te bundelen een gezondere wereld te realiseren. Door middel van onderzoek waarmee nieuwe kennis wordt ontwikkeld, maar ook advieswerk, waardoor de ontwikkelde kennis wordt toegepast in de praktijk, en natuurlijk onderwijs. We willen de Aletta’s van de toekomst opleiden die daadwerkelijk het verschil kunnen maken.”

De Aletta Jacobs School of Public Health heeft de ambitie om een samenwerking aan te gaan met nationale en internationale initiatieven op het gebied van Healthy Ageing. De thema’s die binnen de school centraal staan - Resilience, Sustainability, Justice, Capability en Participation – zijn tegelijkertijd ook de focusgebieden waar de school zich op richt.

 

(Bron: Groninger Internet Courant)Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy