Huisartsen en Gezondheidsstudio Tergooi werken samen op preventiegebied

De GHO-GO (Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken) en de Gezondheidsstudio van Tergooi hebben na een verkenningsfase de handen ineengeslagen. In 2017 trekken beide organisaties samen op vanuit het gezamenlijke doel om te komen tot een gezonde(re) regio.
Huisartsen en Gezondheidsstudio Tergooi werken samen op preventiegebied

 

De Gezondheidsstudio is een initiatief van Tergooi en bevordert gezondheid in de regio. Behalve met de GHO-GO werkt de Gezondheidsstudio ook samen met gemeenten, GGD, regionale zorgorganisaties en lokale ondernemers. Zo wordt het voor alle inwoners in de Gooi en Vechtstreek makkelijker en aantrekkelijker om gezond te leven.

Gezond(er) gedrag draagt bij aan een hogere kwaliteit van leven, meer geluk en dalende zorgkosten, zo is de overtuiging van de Gezondheidsstudio van Tergooi. Om te komen tot gezonde(re) inwoners en een gezonde(re) regio wordt een breed palet aan middelen ingezet. In 2016 verzorgde de Gezondheidsstudio voor geïnteresseerden verschillende relevante checks, campagnes, interviewgesprekken, reportages, workshops, schoolprojecten, cursussen, excursies en onderzoeken. Bij een aantal hiervan waren al huisartsen uit de regio betrokken. De ervaringen vanuit die eerdere samenwerkingen zijn positief.

Voor dit jaar staan er vanuit de Gezondheidsstudio van Tergooi verschillende thema’s op het programma. De GHO-GO zal zich in de samenwerking met de Gezondheidsstudio met name richten op de thema’s Gezonde Jeugd, Gezond ouder worden, Gezond hart en het door Gezond gedrag verlagen van het risico op kanker. Maar ook rond de publieksthema’s Sport en bewegen, Ontspanning en gezondheid, Gehoorschadepreventie en Technologie en gezondheid is voor medisch specialisten uit Tergooi en huisartsen uit de regio Gooi en Vechtstreek altijd ruimte om bij te dragen met raad en daad.

 

 

 

 



Naar homepage



Relevante categorieën:



Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest