Overname Fysicon Oss door Canon Medical

Fysicon uit Oss is overgenomen door Canon Medical Systems. Die zorgtak van Canon levert medische beeldvormende systemen, zoals echo, ct, röntgen en mri.
Overname Fysicon Oss door Canon Medical

Fysicon ontwikkelt hard- en software voor medische beeldvorming voor ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en de industrie. Het bedrijf blijft voorlopig zelfstandig en onder eigen naam opereren. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Fysicon ontwerpt, ontwikkelt en produceert medische technologieën op het gebied van structurele hartziekten. Zo ontwikkelt de organisatie hard- en software om cardiale workflows te stroomlijnen en hun data-uitwisseling te beheren. Dit met het doel om patiënten van zorginstellingen beter, sneller en kosteneffectiever te behandelen. Daarnaast helpt het ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en de industrie bij medische beeldvorming.

Fysicon is in 1996 opgericht en telt ongeveer veertig werknemers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Oss. Daarnaast beschikt het over een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk.

Linda Elberse, ceo van Fysicon, zegt dat het bedrijf in combinatie met Canon Medical meer innovatiekracht heeft om het marktaandeel uit te bouwen. “Canon Medical heeft een sterke merknaam en is een toonaangevende leverancier van medische systemen. Dit helpt ons om onze positie op de wereldmarkt te versterken. Samen met ons nieuwe moederbedrijf blijven we nieuwe technologieën ontwikkelen en toepassingsgebieden verkennen.”

Canon Medical biedt diagnostische medische beeldvormende-systemen. Het krijgt via de overname toegang tot Fysicon’s producten zoals het hemodynamisch meetsysteem ‘Qmapp’, het device managementsysteem ‘Datalinq’, de medische beelduitwisselingssoftware ‘Evocs’ en kennis over connectiviteit en workflowbeheer. “Door de technologieën van Fysicon met onze systemen te combineren, kunnen we patiënten en medische professionals meerwaarde bieden”, aldus Toshio Takiguchi, president van Canon Medical Systems Corporation.

 

(Bron: Computable)



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest