St. Anna Zorggroep en Catharina Ziekenhuis willen fuseren

De Raden van Bestuur van de St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis hebben het voorgenomen besluit tot fusie genomen. De voorgenomen fusiedatum is 1 januari 2018. De beide organisaties zijn van mening dat zij samen beter dan alleen in staat zijn om de toegankelijkheid van de basis- en topklinische (complexe) patiëntenzorg voor inwoners van het verzorgingsgebied te behouden. Ook zal meer doelmatigheid worden bereikt op het gebied van ondersteunende afdelingen.
St. Anna Zorggroep en Catharina Ziekenhuis willen fuseren

De beide Raden van Toezicht hebben ingestemd met het voorgenomen besluit. Het besluit is inmiddels voorgelegd aan de adviesorganen, zoals de Ondernemingsraden, de Cliëntenraden en de vertegenwoordigende organen van medisch specialisten. Begin 2017 wordt het plan ter goedkeuring aangeboden aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en daarna aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

In het najaar van 2014 tekenden de beide raden van bestuur een ‘Letter of Intent’. Intussen is veel onderzoek gedaan naar de optimale inrichting van de samenwerking. Beide locaties blijven het complete poliklinische pakket bieden. Ook blijven beide locaties voorzien van een IC-faciliteit, een Spoedeisende Hulp (SEH) en een Huisartsenpost (HAP). Het ziekenhuis kent straks drie landelijke speerpunten: kanker en hart- en vaatziekten in Eindhoven en sport & bewegen in Geldrop.

De St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis hopen na afronding van het toetsings- en adviestraject een definitief besluit te nemen over de fusie, die zal leiden tot één ziekenhuisorganisatie met één Raad van Bestuur en één Raad van Toezicht. Samen hebben de St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis 5694 medewerkers en gezamenlijke jaaromzet van € 522 miljoen in 2015.

[Illustratie Depositphoto]



Naar homepage



Relevante categorieën:

RvB |


Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest