BLOG: Vier dagen met een bord op mijn schouders

Mijn digitale dagboek, dat elke chronische patiënt kan gebruiken om zijn eigen symptomen bij te houden en alles wat hij doet om zich beter te voelen, was na een half jaar redelijk afgebouwd. Het is onder de naam RegisterYourJourney als geruime tijd te downloaden via iTunes en Google Play.
BLOG: Vier dagen met een bord op mijn schouders

Ik kwam vervolgens op internet het bericht tegen dat over een paar dagen het “Mobile World Congress 2017 (#MWC17)” in Barcelona gehouden zou worden. Alle grote merken zoals Facebook, Nokia, Blackberry, SAP en IBM zouden daar wel aanwezig zijn dus ik besloot al snel dat wij (ik en mijn programmeur),hier ook naartoe zouden moeten. Het zou een mooie plek zijn om te netwerken en om de app daar te laten zien.

Dus online naar tickets gezocht maar ik kwam er al snel achter dat we beter thuis konden blijven. Een slordige € 1.600,- voor twee tickets is voor mij net iets te gortig. Ik kan zeggen dat ik daar behoorlijk van over de **** van was. Natuurlijk heb ik nog online gezocht naar bedrijven die tickets aanboden, of wedstrijden hadden waarbij tickets te winnen waren, maar die waren allemaal al weg. Balen dus.

Toch had ik het gevoel erheen te moeten. Ik kon dan wel niet naar binnen, maar iedereen daar moest wel door een deur heen om binnen te komen. Dan maar voor de deur staan, dacht ik. Op de avond voor mijn vertrek snel een mooi bord gemaakt: “Patient driven eHealth startup zoekt € 250.000,-”. Ticket geboekt en vertrokken naar Barcelona.

Bij aankomst nog een broodje gehaald en mijn bord omgehangen om zo vanaf het centrum richting de beurs, alvast aandacht te vragen voor mijn idee. Daar liep ik dus in het centrum van Barcelona, met een bord om mijn nek. Gelukkig deden ze bij de entree niet moeilijk en lieten ze me buiten de poort mijn gang gaan. Zo heb ik daar vier dagen voor de deur gestaan, Pitches houdend en pratend over de app.

Terwijl de MWC17 bezig was bleek er ook nog een andere beurs aan de gang te zijn, gekoppeld aan de WMC17. Dit was de “4YearsfromNow” waar de start-ups stonden die over vier jaar weleens op de MWC17 beurs konden staan. Ook daar heb ik ‘s avonds nog een tijdje voor de deur gestaan, waarbij ik uiteindelijk door Sissy Löffner van mlove.com een ticket aangeboden heb gekregen om binnen te komen. Hieraan gekoppeld was dat ik op de één na laatste dag een pitch mocht houden voor de CEO van Beyer en dat ik met dat ticket ook de laatste dag van de MWC17 beurs mocht bezoeken.

De pitch heb ik gehouden, helaas was de interesse van de CEO niet meer aanwezig toen ik begon over validatie van medicijnen en andere alternatieve behandelingen om te kijken welke beter zou gaan werken voor ons als patiënt. Ik was dus niet door naar de volgende ronde :-(

Na vier dagen voor de deur gestaan te hebben en een ontelbaar aantal keren mijn verhaal te hebben kunnen vertellen, mocht ik ook eindelijk zelf naar binnen in dit enorme Congres met de nieuwste technische snufjes. Ik had nog een uurtje of vier om alle hallen door te werken, dus het was rennen. Alle mooie speeltjes van drones, camera’s en de nieuwste mobiele telefoons heb ik helaas moeten laten schieten.

Maar ik heb uiteindelijk wel contact gehad met mensen bij Nokia Healthcare, IBM Watson, Ericsson Sustainability, Blackberry Security en nog veel meer. Ik kreeg natuurlijk de vraag “wie ben jij?” waarbij ik mijn zelfgedrukte kaartje liet zien. Toch kreeg ik veel positieve reacties en heb ik een boel professioneel gedrukte kaartjes teruggekregen voor wanneer ik in een iets verder stadium zou zijn met de ontwikkeling van mijn app.

Maar helaas liep ik uiteindelijk de beurs uit, een ervaring rijker, een veel betere pitch en een mooi avontuur in mijn broekzak, maar met lege handen. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb, omdat het mij heeft gesterkt in de wetenschap dat mijn opzet goed is en dat wij, met alle patiënten samen, kunnen zorgen dat we eigen kennis krijgen over onze gezondheid.

 

Rogier Koning heeft negen jaar geleden de diagnose Clusterhoofdpijn gekregen en is daarmee aan de slag gegaan om te zoeken naar een oplossing. Met zijn achtergrond als vormgever en zijn kennis van programmeren is hij begonnen een platform te bouwen om "patiënten, specialisten en onderzoekers bij elkaar te krijgen op basis van real time data verzameld door de patiënten". Het project is op dit moment in ontwikkeling en hij doet er via dit blog verslag van.

HIER vindt u meer informatie over onze bloggers. Blogs worden geschreven op persoonlijke titel en weerspiegelen niet per se de mening van de redactie.



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest