Vier ziekenhuizen met gezamenlijk elektronisch patiëntendossier

Vier ziekenhuizen in de region Rotterdam, alle onderdeel van de Coöperatie Zorg op Zuid, hebben op 6 oktober jl. gezamenlijk een nieuw elektronisch patiëntendossier in gebruik genomen. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum hebben sindsdien de gegevens van bijna drie miljoen patiënten geregistreerd staan in elektronisch patiëntendossier HiX van leverancier ChipSoft. In Nederland is het de eerste keer dat vier zelfstandige ziekenhuizen zijn overgestapt naar één elektronisch patiëntendossier (EPD). De ziekenhuizen werken daarnaast met één database en één beheerorganisatie.
Vier ziekenhuizen met gezamenlijk elektronisch patiëntendossier

Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis en voorzitter van de regionale stuurgroep: “Ik ben trots dat ruim 7.200 medewerkers van vier zelfstandige ziekenhuizen, met een eigen cultuur, ruim anderhalf jaar intensief hebben samengewerkt met als resultaat: één gezamenlijk EPD. Hiermee kunnen we in de toekomst nog betere zorg verlenen aan onze patiënten; dichtbij als het kan en verder weg als het nodig is.”

Foto: in alle vier de ziekenhuizen werd op hetzelfde moment met grote belangstelling het gezamenlijke elektronisch patiëntendossier in gebruik genomen

 

Lees hier het volledige bericht



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest