Boeken

Einstein en de kunst van... Coaching

Een gezonde driehoeksrelatie

ISBN: 9789088500596
96 pagina's

Prijs: € 19
Bestel aantal:

Omschrijving

Einstein
Door zijn nieuwsgierigheid en onderzoekende aanpak staat de figuur van Albert Einstein model voor oprechte, diepgaande belangstelling en persoonlijke aandacht. Vanuit die grondhouding is Einstein voortdurend vragen aan het stellen. Hij vraagt en vraagt door en houdt niet op nieuwsgierig te zijn. Deze houding is ook kenmerkend voor een goede leidinggevende en voor een succesvolle coach. In dit boek nemen Rik Bekking en Theo van Mulken het perspectief van de coach als uitgangspunt. De coach vormt samen met de opdrachtgever en de coachee een gezonde driehoeksrelatie.

... en de kunst van…
In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management. Een gebruikersboek dat uitnodigt mee op zoek te gaan naar de nieuwe rol van een leider. Het verzoek van veel gebruikers om ‘meer’, krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van... Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.

Coaching
In dit boek staat coaching van individuele professionals centraal. Prikkelende verhalen en herkenbare praktijkvoorbeelden dagen de lezer uit en zetten aan tot nadenken over het fenomeen coaching. De drie hoofdrolspelers die bij coaching betrokken zijn: de coachee, de opdrachtgever en de coach vormen de doelgroep voor dit boek. De thema’s die aan bod komen, worden steeds voor elk van de drie betrokkenen in het coachingsproces beschreven. Coachee, coach en opdrachtgever kunnen daar hun voordeel mee doen.
De Systeemtheorie en de Transactionele Analyse vormen het theoretisch kader voor een eigen visie op coaching. Binnen die visie worden het leren van volwassenen en de juiste afstemming tussen coachee, opdrachtgever en coach uitgebreid besproken.

 

Logo BMC

BMC Yacht Group heeft bij deze Einstein-reeks een website met aanvullende informatie ontwikkeld, deze kunt u hier raadplegen.

 


Recensie Kwaliteit in bedrijf oktober 2010
Recensie NBD Biblion

In dezelfde serie is verschenen
Einstein en de kunst van leidinggeven met diepgang
Over onderstromen in mens en organisatie

Einstein en de kunst van het zeilen
Een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende

 

Einstein en de kunst van managen zonder macht
Zeven alternatieven

Einstein en de kunst van conflictmanagement
Een zoektocht

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven aan energieke medewerkers


Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest