Boeken

Einstein en de kunst van... Conflictmanagement

Een zoektocht

ISBN: 9789088500640
96 pagina's

Prijs: € 19
Bestel aantal:

Omschrijving

Conflictmanagement, een zoektocht is voor iedereen die conflicten en de eigen rol daarin beter wil begrijpen. Het boek is ook bedoeld voor iedereen die conflicten niet wil laten escaleren maar juist op een kansrijke manier wil gebruiken. In het boek is in het bijzonder aandacht voor de rol die de leidinggevende heeft in effectief conflictmanagement.
De boodschap van dit boek is dat conflicten eerder kansen dan bedreigingen zijn. Een kans om de diversiteit van je omgeving te benutten om verder te komen dan alleen maar uitgaan van je eigen perspectief. Een kans om te groeien door andere inzichten te verkennen en je eigen te maken. De bedreiging van conflicten zit in de escalaties met schadelijke gevolgen. Complicerend is dat conflicten twee verschillende waarheden of perspectieven zijn die niet in één verhaal passen: mensen ervaren de verschillen ieder op hun eigen wijze en verbinden daar een eigen betekenis aan.
In dit boek willen de auteurs samen met de lezer zoeken naar effectieve manieren om conflicten te benutten en escalaties te vermijden. Als dat lukt, blijken conflicten vaak prachtige kansen voor ontwikkeling en verbetering.

Einstein
Einstein is een inspirator door zijn nieuwsgierigheid en onderzoekende aanpak. Einstein staat voor (persoonlijke) aandacht en openheid en vanuit die grondhouding vragen stellen. Hij vraagt en vraagt door, houdt niet op nieuwsgierig te zijn. Deze houding is een voorbeeld voor de auteurs in de benadering van conflicten. Deze benadering willen de auteurs in dit boek overbrengen bij de leidinggevende die wil leren omgaan met conflicten.

... en de kunst van...
In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management dat uitnodigt mee te zoeken naar de nieuwe rol van een leider. Het verzoek van veel gebruikers om ‘meer’, krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van ... In deze reeks verschijnen boeken met dezelfde ambitie. Ze volgen naadloos de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek.

Logo BMC

BMC Yacht Group heeft bij deze Einstein-reeks een website met aanvullende informatie ontwikkeld, deze kunt u hier raadplegen.

 


Recensie O&O opleiding en ontwikkeling, nummer 5 september/oktober 2010

In dezelfde serie is verschenen
Einstein en de kunst van leidinggeven met diepgang
Over onderstromen in mens en organisatie

Einstein en de kunst van het zeilen
Een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende

 

Einstein en de kunst van managen zonder macht
Zeven alternatieven

Einstein en de kunst van coaching
Een gezonde driehoeksrelatie

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven aan energieke medewerkers

 


Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest