4 februari Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega's en vrienden. Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.
4 februari Wereldkankerdag


Wereldkankerdag: aandacht voor de impact van kanker
Meer dan 300 organisaties in Nederland werken samen en zetten (online) hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding, een live Q&A of een lezing. Iedereen die met kanker te maken heeft is welkom en alle evenementen zijn gratis toegankelijk. Zo zijn er verwenmomentjes voor oncologiepatiënten, kan men kennismaken met massage bij kanker, is er een presentatie over voeding en kanker, en is er een workshop over kanker op de werkvloer. Klik hier om alle activiteiten te bekijken.

Steun
De geraakt-door-kankerlijn is er voor iedereen die wel wat emotionele steun kan gebruiken, zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn dagelijks bereikbaar tussen 16 uur en 22 uur. Dus ook in het weekend. Ze zijn er juist op tijden dat je nergens terecht kunt met je vragen of emoties.

De lijn is er voor (ex-)patiënten, maar ook voor de naasten van deze patiënten. Want ook in hun leven kan de diagnose kanker veel losmaken. Kortom, we bieden graag een luisterend oor voor iedereen die geraakt is door kanker. Je kan bij ze terecht met al je emoties over wat kanker met je doet of heeft gedaan. Klik hier om naar de website te gaan voor meer informatie en het telefoonnummer.



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest