Agenda

Agenda

 

Lectorale rede Alie Weerman

Datum:12 juni, 2019
Locatie:Campus, Windesheim, Zwolle
Website:https://www.windesheim.nl/over-windesheim/agenda/2019/juni/ggz-samenleving-het-trotseren-van-het-beschamende?https://www.windesheim.nl/over-windesheim/agenda/2019/juni/ggz-samenleving-het-trotseren-van-het-beschamende
Beschrijving:Het lectoraat GGZ & Samenleving wil een bijdrage leveren aan de verbinding van de geestelijke gezondheidszorg met het sociale domein. Dit wordt gedaan door te werken aan maatschappelijke vraagstukken in nauwe samenwerking met de praktijk. Het lectoraat is sterk in participatief actie-onderzoek waarin praktijkverandering en kennisontwikkeling gelijktijdig opgaan. Hierbij worden creatieve en ‘arts-based’ onderzoeksmethoden gebruikt. Het lectoraat legt zich toe op het versterken van het sociale perspectief in de ggz en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en benutten van ervaringsdeskundigheid. Ervaringskennis wordt gezien als de existentiële voedingsbron voor onderzoek en onderwijs gericht op geestelijke gezondheidszorg. Het wil de stem van ervaringskennis luid en duidelijk laten klinken als verbinder van de wereld van de ggz met die van het sociale domein.

Programma
14.30 uur Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur Welkom door Ineke van der Wal, directeur domein Gezondheid en Welzijn
15.05 uur Toespraak door Inge Grim, lid College van Bestuur; installatie van de lector
15.15 uur Lectorale rede door Alie Weerman:‘Het verbinden van ggz & samenleving: het trotseren van het beschamende’
16.00 uur Beelden uit het arts-based lab, met vioolmuziek van Kike de Jong.
16.15 uur Theater met ongemakkelijke kwesties uitgebeeld, interactie met de zaal
17.00 uur Receptie
18.00 uur Einde

Praktische informatie De lectorale rede vindt plaats op woensdag 12 juni 2019 van 14.30 tot 18.00 uur in het Auditorum in het hoofdgebouw (gebouw C) van Windesheim, Campus 2 te Zwolle.

Graag nodigen we u uit aanwezig te zijn bij deze feestelijke bijeenkomst op Windesheim te Zwolle.Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy