Agenda

Agenda

 

Webinar Prikkelverwerking en dyspraxie bij autisme

Datum:11 april, 2024
Locatie:Online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-prikkelverwerking-en-dyspraxie-bij-autisme
Beschrijving:Neurospeciale kinderen en jongeren begrijpen en begeleiden

Neurospeciale kinderen (kinderen met ASS, AD(H)D, DCD) zijn moeilijk stuurbaar, maken contact op hun voorwaarden, zijn snel overprikkeld, bewegen veel of blijven juist hangen. Ze reageren sociaal niet passend en worden daarom vaak cognitief onder- of overschat. Dat kan leiden tot grote problemen in de opvoeding, de begeleiding en op school.

In dit webinar vertelt Anneke Groot over het gedrag van kinderen en jongeren met autisme. Veel van het gedrag is de communicatie van onderliggende problemen met prikkelverwerking en dyspraxie. Zo kan het zijn dat een kind niet reageert op wat je van hem vraagt, niet omdat hij lui is of geen zin heeft, maar omdat hij meer tijd nodig heeft om zichzelf te organiseren. De impact op de ontwikkeling van de executieve functies, de communicatie, de cognitieve en het sociale inzicht komen aan bod. Het perspectief en de beleving van de kinderen staan hierin centraal.

We gaan aan de slag met een aantal praktische bouwstenen en handvatten om beter af te stemmen op die onderliggende problemen. Dit resulteert in minder stress voor de kinderen en meer mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling.


Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest