An apple a day keeps the doctor away

De digitale grootmacht Apple zet al een tijd in op gezondheidsmonitoring en leefstijlaanpassing via allerlei programma's en apps, de iphone en de smartwatch. Het gaat nu in een hoog tempo en het einde van de mogelijkheden is voorlopig nog niet in het zicht.
An apple a day keeps the doctor away

Recent publiceerde Apple het rapport 'Empowering people to live a healthier day Innovation using Apple technology to support personal health, research, and care'. In bijna 60 pagina's een opsomming van de mogelijkheden en het bereik hiervan.  Nu hebben burgers al een tijdje slimme klokjes om de pols van verschillende merken: stappen tellen, calorieën bijhouden, hartslag meten, slaapgedrag. Daar kwam bij de saturatiemeter en ook het maken van een ECG - op te slaan als PDF en door te mailen naar de huisarts. 

Valdetectie

Toegevoegd is nu een val-detectie waarbij het apparaat een harde val registreert; als na een minuut de gebruiker niet beweegt, stuurt het apparaat een SOS-signaal naar een vooraf ingestelde contactpersoon. 

Medicijnen

Met het binnenkort beschikbare iOS 16 en watchOS 9 is er de nieuwe Medicatie-app om gebruikers te helpen bij het beheren en bijhouden van medicijnen, vitaminen en supplementen die ze gebruiken door een medicatielijst te maken,
schema's en herinneringen in te stellen, en  informatie te bieden over hun medicijnen in deze Gezondheidsapp. In de VS kunnen gebruikers met hun iPhone-camera op een etiket richten om een medicijn toe te voegen, informatie lezen over de medicijnen die ze gebruiken, en een waarschuwing krijgen als er mogelijke interacties zijn voor hun medicijnen.

Lees hier het rapport.Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest