Angela Maas ontvangt onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau

Hoogleraar Cardiologie voor Vrouwen Angela Maas werd in het Radboudumc blij verrast met de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau door burgermeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen. Angela Maas is cardioloog, met speciale expertise op het gebied van cardiologie voor vrouwen. Zowel in Nederland als daarbuiten speelt zij hierin een vooraanstaande rol.
Angela Maas ontvangt onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau

 

Het expertisecentrum vrouwencardiologie van de afdeling Cardiologie van het Radboudumc is onder haar leiding gegroeid tot een onderdeel waar uitstekende patiëntenzorg wordt geboden, wetenschappelijk toponderzoek plaatsvindt en inspirerend onderwijs wordt verzorgd. Daarnaast is Angela Maas voorzitter van een netwerk voor hoger opgeleide vrouwen binnen het Radboudumc, Vrouwennetwerk X2. Ook heeft Angela Maas in februari 2014 het onderzoeksfonds Hart voor Vrouwen opgericht.

Angela Maas is voor menigeen het voorbeeld van een uitstekende arts. Naast de toepassing van haar kwaliteiten in haar eigen functioneren, is zij buitengewoon goed in staat om anderen te motiveren in hun werkzaamheden.  Ze is in 2015 door Vrouwen van Nu uitgeroepen tot verschilmaker en staat al jaren in de top 10 van ‘machtigste vrouwen in de zorg’ van Opzij. Recent werd zij door Medisch Contact gekozen tot meest invloedrijke vrouwelijke arts.Naar homepageRelevante categorieën:Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest