Burgemeester Janssen neemt eerste exemplaar 'Austerlitz doet het zelf' in ontvangst

"Austerlitz Zorgt is een inspiratiebron voor velen. In de eerste plaats voor Austerlitz zelf. Vanuit het volste vertrouwen is Austerlitz Zorgt een geheel eigen koers blijven varen. Een eigen koers die drijft op de sociale cohesie in het dorp", is getekend Koos Janssen. De burgemeester van Zeist nam op vrijdag 31 maart het eerste exemplaar in ontvangst.
Burgemeester Janssen neemt eerste exemplaar 'Austerlitz doet het zelf' in ontvangst


Over het boek

Austerlitz doet het zelf gaat over een eigenwijs dorp dat zelf zijn meergeneratiegebouw met school, dorpshuis, starters- en zorgwoningen én zijn zorg- en welzijnsvoorzieningen regelde. Dit in de vorm van de zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt, het Hart van Austerlitz en de woonstichting NuVoorStraks. Het is een succesverhaal, maar ook een succesverhaal kent zijn moeilijke momenten. Ook daarover gaat dit boek. 

De drie betrokken wethouders zien als hun belangrijkste bijdrage aan dit project: het initiatief laten bij de initiatiefnemers en als gemeente faciliteren zonder het over te nemen. Dat vinden ze van groter belang dan het vele geld dat de gemeente Zeist investeerde. Een opmerkelijke, zo niet unieke houding

Foto: Koos Janssen, burgemeester van Zeist (m.), ontvangt het eerste exemplaar van Austerlitz doet het zelf van mede-oprichters Jan Snijders (r.) en Wim Oerlemans (l.). Fotograaf: Kees Linnebank.

 


Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest