Eerste hulp bij kanker in het gezin

Als een ouder getroffen wordt door kanker, heeft dat ook invloed op de kinderen. De taak- en rolverdeling in het gezin verandert. Er zijn zorgen en onzekerheden. Mede daarom is er door de Stichting Langs de Zijlijn en de gemeente Dronten een brochure gemaakt om gezinnen te helpen. In de brochure is onder meer aandacht voor een boek en werkboek dat families helpt.
Eerste hulp bij kanker in het gezin


Onderwerpen, zoals het afscheren van haar en veranderend gedrag bij pubers komen aan de orde in de brochure. Er is ook aandacht voor het volgende boek: Wanneer je als ouder kanker hebt. Een praktische gids voor gezinnen. Bij dit boek hoort ook het werkboek: Wanneer je moeder of vader kanker heeft.

Deze boeken, die geschreven zijn door onderzoekers Dineke Verkaik en Paul Boelen, zijn tot stand gekomen met ondersteuning van Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding. De boeken bieden troost en hulp.

De brochure is hier te vinden.  

De boeken zijn te bestellen via Uitgeverij SWP:

Relevante websites voor gezinnen:

Ook interessant: Gewoon pech. Als je moeder borstkanker heeft
Dit boek geeft kinderen informatie, troost en hoop voor de toekomst. Het helpt hen om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen.

Gewoon pech is te bestellen via Uitgeverij SWP. 

 Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest