EndObesity: Europese samenwerking in de strijd tegen kinderobesitas

Obesitas bij kinderen is een groeiend gezondheidsprobleem. Het Europese project "EndObesity" streeft naar innovatieve strategie├źn voor preventie. Dr. Romy Gaillard, kinderarts en EndObesity projectleider van het Erasmus Universitair Medisch Centrum, deelt in een exclusief interview inzichten over het project.
EndObesity: Europese samenwerking in de strijd tegen kinderobesitas
Een verhoogd risico op obesitas lijkt al deels te ontstaan in de vroegste levensfase. Ongunstige leefstijlfactoren bij aanstaande ouders en het kind tijdens de preconceptie, zwangerschap en vroege kinderjaren worden als belangrijke risicofactoren beschouwd. EndObesity richt zich daarom, met specifieke aandacht voor de eerste 1000 dagen van het leven, op het voorkomen van obesitas bij kinderen. Het consortium streeft naar het verkrijgen van nieuwe inzichten voor obesitaspreventie gedurende deze cruciale periode, vanaf vóór de zwangerschap tot aan de leeftijd van twee jaar. Daarnaast zet het consortium zich in voor het ontwikkelen van nieuwe strategieën om preventieve maatregelen zo effectief mogelijk te implementeren.
 
Samenwerking in de praktijk
6 Europese onderzoeksinstellingen en 2 ouder-kind organisaties bundelen hun krachten binnen EndObesity. De samenwerking binnen EndObesity gaat verder dan een formele verbintenis; het is een levendig proces van interactie en kennisdeling dat de essentie van effectieve samenwerking illustreert. Het consortium, onder leiding van Dr. Gaillard, biedt een inspirerend voorbeeld van hoe praktische internationale samenwerking eruit kan zien.
 
Dr. Gaillard benadrukt het belang van deze gezamenlijke inspanningen: "We komen frequent bij elkaar om studies en onderzoeksresultaten van EndObesity te bespreken. Alle betrokken partners in EndObesity werken aan verschillende studies en programma’s, waarvan we de bevindingen zullen samenvoegen met als doel gezamenlijk tot nieuwe inzichten voor de preventie van obesitas te komen." Deze frequentie in interactie, gedeelde kennis en gezamenlijke inspanningen vormen de kracht van EndObesity.
 
Lees verder via: www.zonmw.nl 


Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest