Gynaecoloog dr. Helen Mertens nieuw lid RvB UMC+

Dr. H.J.M.M (Helen) Mertens wordt per 1 maart 2017 benoemd tot lid Raad van Bestuur (RvB) van het azM/ Maastricht UMC+. Momenteel is zij als gynaecoloog en medisch manager van het Oncologisch Centrum verbonden aan Zuyderland Medisch Centrum.
Gynaecoloog dr. Helen Mertens nieuw lid RvB UMC+

 

Helen Mertens gaat de positie in de RvB vervullen die in november 2015 vrij kwam op het moment dat prof. dr. Marja van Dieijen-Visser werd benoemd tot voorzitter van de RvB. Helen Mertens' portefeuille omvat onder meer Kwaliteit en Veiligheid. Met de benoeming van Mertens is de RvB weer compleet.

De loopbaan van Helen Mertens wordt gekenmerkt door een combinatie van directe patiëntenzorg, het opleiden van medisch personeel, en bestuur en management van zorgorganisaties. Zij was onder meer medisch directeur van Orbis MC. Het accent van haar werkzaamheden is geleidelijk verschoven van ‘zorg voor het individu’ naar ‘zorg voor het collectief’. De benoeming in de RvB van het azM/Maastricht UMC+ past in die lijn.

“Zowel mijn bestuurlijke als medische ervaring leert mij dat patiëntenzorg vraagt om goede organisatie van de zorg”, aldus Helen Mertens. “De visie van het Maastricht UMC+ om naast de curatieve kant van zorg, behandeling en onderzoek te focussen op gezond gedrag en het voorkómen van ziekte spreekt mij zeer aan. Willen we de gezondheidszorg in Nederland voor iedereen toegankelijk en betaalbaar houden, dan moeten we die richting kiezen. Daarnaast natuurlijk aandacht voor het verbeteren van de processen in de directe patiëntenzorg en inhoudelijke samenwerking met andere zorgaanbieders. Graag zet ik mij in om deze ambities te realiseren.”

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+ zijn verheugd dat zij met dr. Mertens een bestuurder met een medische achtergrond kunnen benoemen. De advies- en medezeggenschapsorganen hebben inmiddels positief geadviseerd, waardoor zij per 1 maart 2017 kan starten in haar nieuwe functie.Naar homepageRelevante categorieën:Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest