Helene Wüst nieuwe programmadirecteur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Helene Wüst wordt de nieuwe programmadirecteur bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Zij gaat vanaf 1 juli dit jaar leiding geven aan het leiderschapsprogramma Top Class. Bovendien gaat zij nieuwe programma’s en diensten ontwikkelen.
Helene Wüst nieuwe programmadirecteur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Wüst heeft ruime ervaring in het besturen van zorgorganisaties. De afgelopen jaren was zij bestuurder van Woonzorgcentrum IJsselheem. Daarvoor was zij lid van de raad van bestuur van Vilans, kenniscentrum voor langdurige zorg. “Met Helene Wüst verwelkomen wij een innovatieve collega met een sterke inhoudelijke visie op de zorg en een drive om mensen en organisaties verder te brengen”, aldus Wilma van der Scheer, directeur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Wüst volgt Marlies Ott op als programmadirecteur van de Top Class. Ott heeft het leiderschapsprogramma sinds 2002 vormgegeven. Nu neemt Wüst het stokje over om strategische managers en professionals met bestuurlijke ambities klaar te stomen voor functies met eindverantwoordelijkheid. Wüst ziet dat er steeds meer van zorgbestuurders wordt gevraagd op vele fronten, zoals waardeoriëntatie, kwaliteitszorg, organisatieontwikkeling en financieel gezond zijn. ‘Ik kijk er naar uit om met mijn kennis en ervaring bij te dragen aan dynamisch, wijs en toekomstbestendig leiderschap in de zorgsector, aldus Helene Wüst.

Marlies Ott blijft betrokken bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, onder meer als programmadirecteur van het nieuwe programma Governance Class, een programma voor ervaren toezichthouders en voorzitters van raden van toezicht in de gezondheidszorg. Dat programma start in september dit jaar.

 

(Bron: Zorgvisie)Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest