Machiavelliprijs 2016 voor manifest Ouderenzorg

De Machiavelliprijs 2016 is toegekend aan Hugo Borst en Carin Gaemers. Zij ontvangen de Machiavelliprijs 2016, omdat ‘zij met hun manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’ de meest effectief communicerende actiegroep van de laatste tijd vormen’.
Machiavelliprijs 2016 voor manifest Ouderenzorg

 

‘Zij hebben het zeer beladen politieke debat over ouderenzorg in recordtempo weten te depolitiseren. Bij alle politieke partijen in de Tweede Kamer hebben zij een hoogst uitzonderlijke eensgezindheid weten af te dwingen. Daarmee hebben zij een doorbraak bereikt die een plek in de politieke geschiedenis verdient’, aldus het juryrapport.

De prijs die jaarlijks wordt toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie, wordt op woensdag 8 februari uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag). Het is de 28ste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Eerdere prijswinnaars waren onder meer de Onderzoeksraad voor Veiligheid, RTL Nederland, burgemeester Eberhard van der Laan, Bauke Vaatstra, H.K.H. prinses Máxima, bondscoach Bert van Marwijk, onderzoeksjournalist Jeroen Smit, eurocommissaris Neelie Kroes, columnist Jan Blokker, oud SP-leider Jan Marijnissen en de Stemwijzer.

Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), houdt voorafgaand aan de prijsuitreiking de Machiavellilezing 2016, getiteld ‘De burgerdictatuur. Doorgeprikte Haagse bubbels of staatloos populisme?’

Het manifest is HIER te lezen.

[Foto: Stichting Machiavelli]Naar homepageRelevante categorieën:


Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.
Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy