Nieuw | Quo Vadis? Richting vinden als je je verloren voelt

Geschreven in een tijd van wereldwijde pandemie, waarin we gedwongen zijn om eeuwenoude existentiële vragen onder ogen te zien: Waarom zijn we hier? Quo Vadis? Het thema is buitengewoon relevant voor leiders, managers en iedereen die betekenis en authenticiteit in zijn werk en leven wil brengen.

Manfred Kets de Vries betoogt dat we deze fundamentele en verontrustende vragen aan de orde moeten stellen als we volledig en zinvol willen leven. 


Nieuw | Quo Vadis? Richting vinden als je je verloren voelt


Te veel mensen worden op maandagochtend wakker en doen hetzelfde als elke maandag. Ze gaan naar hun werk en functioneren op de automatische piloot zonder zich af te vragen wat hun doel is. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons leven rijk, zinvol en bevredigend is? Hoe weten we dat we op de goede weg zijn?

Angst
Dit is een boek over de dood en de angst voor de dood, over angst en absurditeit; maar het gaat ook over uithoudingsvermogen, eerlijkheid, welzijn, verantwoordelijkheid, leven met harde waarheden, betekenis creëren en geluk.

Geen blad voor de mond
Quo Vadis? laat ons voluit kijken naar de dingen die we liever niet zien. Het is een boek dat geen blad voor de mond neemt, maar verre van somber is. In plaats daarvan laat Kets de Vries zien dat ons leven wordt verrijkt, en ons vermogen om betekenis te geven en geluk te vinden wordt vergroot, wanneer we de onvermijdelijke prijs erkennen die we moeten betalen voor het kennen van onze eigen geest en het begrijpen van ons onvermijdelijke einde.

Meteen bestellen. Klik hier! 

Bekijk hier het inkijkexemplaar 

Over de auteur

Kets de Vries
 is o.a. een bestseller auteur, co-auteur of redacteur van meer dan 50 boeken die zich richten op de psychologische realiteiten die bepalend zijn voor - en invloed hebben op - menselijk en organisatorisch gedrag.

Daarnaast heeft Kets de Vries meer dan 400 academische papers gepubliceerd als hoofdstukken in boeken en als artikelen (o.a.The New York Times, The Economist, en Financial Times). Hij heeft ook ongeveer 100 casestudies geschreven, waaronder zeven die de Best Case of the Year award hebben gekregen. 

 

Meteen bestellen. Klik hier! 

Bekijk hier het inkijkexemplaar Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest