NIEUW | Samen hart werken. Voor team- en organisatieontwikkeling

Alleen hard werken helpt niet om met werkdruk en gestelde werkeisen om te gaan en tevreden personeel te behouden. De weg is samen ‘hart’ werken bij de uitdagingen die de organisatie tegenkomt. Medewerkers die samen hart werken, ervaren meer eenheid, verbinding en werkplezier.
NIEUW | 	Samen hart werken. Voor team- en organisatieontwikkeling
Wiep Staal beschrijft het gedrag van hartwerkers, de nieuwe professionals van deze tijd. Hoe gedragen zij zich in teams? Hoe gedreven zijn ze? Wat zijn hun kenmerken, eigenschappen en vaardigheden? Op welke manier leveren zij een bijdrage in de teamontwikkeling? En hoe kunnen zij een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de organisatie? 
 
‘Zes E’s’-model
Aan de orde komen de aandachtspunten voor deze organisatieontwikkeling en ze koppelt bestaande theorieën aan samenwerkingsuitdagingen, behoeften van medewerkers en ontplooiingskansen. Daarnaast beschrijft Staal veel teamcoachingstools. Zij introduceert hierbij het ‘Zes E’s’-model. De benodigde zes E’s zijn: Eenheid, Evenwicht, Enthousiasme, Energie, Eerlijkheid en Eigenaarschap. Bij elke E licht zij vier aspecten toe. Hierdoor wordt er ook praktisch met de zes E’s gewerkt.
 
Samen hart werken is geschreven voor de lezer die geïnteresseerd is in de nieuwe professional ‘Hartwerkers’, team- en organisatieontwikkeling. Met het model ‘De zes E’s’ in handen kan teambegeleiding en organisatieverandering worden ingezet of beleid worden gemaakt. Teams en organisaties komen in beweging, zijn wendbaar en versterken samenwerking. Met een warm en open hart.
 
Over de auteur
Wiep Staal heeft meer dan zeventig teams gecoacht in de welzijns- en gezondheidszorg en in het onderwijs. Zij is onderwijsmanager, docent, supervisor en (team)coach.

Lees meer & bestel hier direct Samen hart werken!

Bekijk hier het inkijkexemplaar



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest