NIEUW | Tussen de oren?

Ineens wil je been niet meer, gewoon lopen lukt niet. Plotseling gaan je handen trillen. Je spieren trekken op de gekste momenten ongecontroleerd samen. Je denkt dat er iets mis is in je hoofd. Alles wat je altijd deed zonder nadenken, gaat niet meer vanzelf. Maar, de dokter kan niets vinden. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een Functionele Neurologische Stoornis (FNS).
NIEUW | Tussen de oren?


FNS is een hapering in het verzenden en ontvangen van signalen in de hersenen. In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting tweeduizend patiënten de diagnose FNS. Dit boek laat zien waaraan je FNS kunt herkennen, waar de patiënt tegenaan loopt en hoe FNS te behandelen is.

In Tussen de oren? spreken deskundigen en patiënten over FNS. En over het onbegrip bij hulpverleners, medisch adviseurs en verzekeraars die FNS niet (altijd) tot ‘echte’ ziekten rekenen.

Het boek maakt duidelijk hoe neurologen, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en psychologen FNS kunnen behandelen, zodat patiënten echt geholpen worden. Het boek geeft patiënten inzicht in hun ziekte en in de aanpak ervan.
 

Over de auteurs:
Rien Vermeulen
 was 20 jaar hoofd neurologie van het AMC Amsterdam.​ Hij is bestuurslid van de Stichting FNS, die streeft naar betere zorg voor mensen met FNS.
Joop Bouma is onderzoeksjournalist, onder meer voor dagblad Trouw.

 


Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest