Nieuwe radioserie over innovaties in ouderenzorg

Welke verpleeghuizen slagen erin om ouderen beter te verzorgen met behulp van nieuwe technieken en nieuwe ideeën? In de vierdelige serie 'OUDstanding!' duikt de redactie van het NPO Radio 1-programma 'Dit is de Dag' (EO) in de wereld van de verpleeghuiszorg. Presentatrice Margje Fikse toont vier bijzondere initiatieven die ieder op hun eigen manier het leven van ouderen veraangenamen.
Nieuwe  radioserie over innovaties in ouderenzorg

 

‘Dit is de Dag’ wil met de serie aandacht vragen voor de positieve kant van de zorg. “De afgelopen jaren kwamen verpleeghuizen vaak negatief in de media”, zegt Fikse. “Er was nieuws over ‘pyjamadagen’ en ‘plascontracten’ en de Inspectie voor de Gezondheidszorg kwam met een zwarte lijst. Dat diverse verpleeghuizen experimenteren met verbetering van de ouderenzorg, bleef onderbelicht.”

In de eerste uitzending van OUDstanding! staat ‘innovatie door techniek’ centraal. Margje Fikse brengt een bezoek aan zorginstelling TanteLouise in Bergen op Zoom. De verpleeghuizen van TanteLouise lopen voorop met hun inzet van technische middelen zodat bewoners op een waardige manier oud kunnen worden.

Naast het thema techniek staan in OUDstanding! onder meer innovaties als ouderen anders benaderen, bewoners en mantelzorgers meer invloed geven en vrijheid bij dementerenden centraal. Elke uitzending komt live vanuit de betrokken verpleeghuizen, waar Fikse spreekt met bewoners, mantelzorgers en personeel.

Aflevering 1 / 3 juni
Innovatie door techniek
Locatie: TanteLouise, Bergen op Zoom

Aflevering 2 / 10 juni
Innovatie door ouderen anders te benaderen
Locatie: Cicero, Zorgcentrum Schuttershof, Brunssum

Aflevering 3 / 17 juni
Innovatie door bewoners en mantelzorgers meer invloed te geven
Locatie: Sensire, De Heikant, Wehl

Aflevering 4 / 24 juni
Innovatie door dementerenden alle vrijheid te geven
Locatie: Zorgerf Buiten-land, Putten



Naar homepage



Relevante categorieën:



Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest