Op je blauwe ogen: “Vol inhoud; een boek dat het verschil maakt”

“Fijn, vol inhoud, speels en prachtig. Een boek dat het verschil maakt.” Het is een van de vele enthousiaste reacties na afloop van de boekpresentatie van Op je blauwe ogen. In deze nieuw verschenen bundel vind je alledaagse ervaringen, gedachten en ideeën over verbinden en vertrouwen in de zorg. Daarbij speelt de manier van kijken, de bril die je opzet wanneer je de ander ziet, een grote rol. Dan maakt het uit of je medewerker bent of je bent degene die zorg of ondersteuning krijgt.
Op je blauwe ogen: “Vol inhoud; een boek dat het verschil maakt”


In het boek krijgt eenieder een plaats: medewerkers met verschillende achtergrond en opleiding beschrijven hun persoonlijke ervaringen, hun kwetsbaarheid en hun positieve momenten. Dat geldt ook voor een aantal ‘ervaringsdeskundigen’, hun belang wordt steeds groter in de zorg. Cliënten, de zorgvragers, vertellen elk, zelfs met hun eigen moeder samen, persoonlijke verhalen en de wijze waarop verbinden en vertrouwen bepalend zijn geweest voor het slagen van hulp en zorg.

Op je blauwe ogen wil vanuit de praktijkervaring een hart onder de riem zijn en een handvat: het staat bol van tips en aanbevelingen, met een goede inhoudelijke onderbouwing! Dat helpt voor de alledaagse zorg, bij intervisie of supervisie en is een onmisbare bron voor opleiding en training!

Degenen die aanwezig waren bij de boekpresentatie, zijn het roerend eens met het laatste. Dat blijkt wel uit een greep van de onderstaande reacties:

“Wat een middag, wat een mooi boek”

 “Wat een inspiratie”

“Een boek dat een verschil maakt”

“Een mooi en leerzaam boek”

“Ik hoop dat veel, veel mensen iets aan dit boek gaan hebben”

Over de auteurs

Jac de Bruijn was GZ-psycholoog en tot voor kort lid van de raad van bestuur van Prisma, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Inmiddels is hij ca. 35 jaar werkzaam in de zorg, waaronder geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en de laatste 15 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarin is hij het meest aangetrokken tot het thema maatschappelijke diversiteit en inclusie.

Judith Coolen is een bevlogen en no-nonsense Orthopedagoog Generalist met circa 20 jaar ervaring in het werken voor mensen met een beperking en is ze sinds enkele jaren ook actief in de jeugdzorg.

Marijke Doevendans is sinds 1996 werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bij Stichting Prisma. Als leidinggevende werkt ze met veel creativiteit en lef om een zo groot mogelijke kwaliteit van ondersteuning te leveren voor cliënten en een zo groot mogelijk werkplezier te organiseren voor medewerkers.

De boekpresentatie vond plaats op donderdag 10 september. Meer lezen over het nieuwe boek dat is verschenen bij Uitgeverij SWP. Klik hier en bestel!



Naar homepage




Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest