Sophia de Rooij per 1 januari lid RvT NIVEL

Prof. dr. Sophia E.J.A de Rooij is per 1 januari 2018 als lid toegetreden tot de Raad van Toezicht van het NIVEL. Zij volgt prof. dr. Jacobijn Gussekloo op, die per 1 januari 2018 is afgetreden. Prof. De Rooij is benoemd vanwege haar inhoudelijke ervaring in de zorgpraktijk, haar bestuurlijke deskundigheid en haar ervaring in het doen van wetenschappelijk onderzoek.
Sophia de Rooij per 1 januari lid RvT NIVEL

“Het NIVEL staat voor verbinding tussen wetenschap en praktijk, tussen professionals en consumenten, tussen instanties en zorgverleners. Ik hoop vanuit mijn rol als toezichthouder deze verbindingen verder te kunnen stimuleren en samen te werken aan goede gezondheidszorg voor de patiënt van nu en voor die van straks”, aldus De Rooij.

Sophia de Rooij is internist-ouderengeneeskunde (2002) en klinisch geriater (2000).  In 2002 richtte zij in het AMC de vakgroep Geriatrie/Ouderengeneeskunde op. In 2006 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Aspects of acute hospitalization in the elderly’. Hierbij werden acuut opgenomen oudere ziekenhuispatiënten langere tijd gevolgd op gebied van cognitief en fysiek functioneren.

Als hoogleraar interne geneeskunde bekleedt Sophia de Rooij (1969) de leerstoel Geriatrie/Ouderengeneeskunde aan de RUG en de UvA. Zij is thans hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde en het Alzheimer Centrum Groningen van het UMCG en waarnemend afdelingshoofd van de afdeling Interne Geneeskunde van het UMCG. Ze houdt zich bezig met patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek dat sterk geïnspireerd wordt door vragen die voortkomen uit de dagelijkse zorgpraktijk en vanuit contacten met ouderen zelf.

Bron: NIVEL

(Foto: Henk Veenstra)Naar homepage
Nooit meer burn-out

Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg)organisaties

De patient terug van weggeweest