VISSen in zorg en welzijn: Mensgerichte vernieuwing en innovatie

Hoe maak je van vernieuwen een inspirerende uitdaging? Dit boek geeft antwoord op die vraag door terug te gaan naar de basis: wat motiveert mensen om in de zorg te willen werken of te blijven werken? Hoe zorg je dat hun passie blijft, ondanks - of misschien juist dankzij - vernieuwing?
VISSen in zorg en welzijn:  Mensgerichte vernieuwing en innovatie

Het antwoord is een organisatie die zich beweegt als een school VISSen waarin medewerkers zich als een vis in het water voelen. Niet de organisatie zelf - de structuren, systemen, regels en procedures - staat centraal, maar het draait om de vraag van de cliënt.
Voorwaarde daarvoor is dat rondom de zorg en ondersteuning iedereen samenwerkt, zowel intern als extern. Kortom: Verbinding van Inspiratie met Structuren en Systemen volgens het VISS®-model. Hoe je dat concreet doet, staat beschreven in dit boek en wordt geïllustreerd met vele voorbeelden.

Boekinformatie via deze pagina

Auteur Anne Loeke van Erven is sociaal ondernemer, innovator en oprichter van PassieBlijft: een bureau dat organisaties en teams op een positieve en mensgerichte manier helpt te vernieuwen door middel van interim management, advies, training en coaching. Het resultaat is een aantrekkelijke, wendbare en ondernemende organisatie die voorbereid is op de toekomst.Naar homepage

Opleiding

ArtsenAcademy VerpleegkundeAcademy FysiotherapieAcademy LogopedieAcademy